Exhibit # 7

IMG_7690.jpg

I begyndelsen –

Rituelle mareridt 

Måneløs sort nat.

Forestil dig den rustne lyd af en forlængst glemt country sang, der bliver afspillet fra en gammel Ghettoblaster. Det er lyden af den amerikanske drøm om frihed og hvad der kræves af dem, som forfølger den.

Du følger lyden ind i en baggård et eller andet sted eller intet sted. Omringet af høje huse på alle sider er scenen sat i en forladt storby, der kaster lange skygger i det blege månelys.

Lyden af musikken fader ud i takt med at du nærmer dig kilden og langsomt opdager du hans tilstedeværelse: Han er gammel som Metusalem, helt klædt i hvidt. Som en skrøbelig troldmand sidder han i gårdens periferi på sin trone af glasskår, imens han milde blik panorerer hen over den tomme plads. Som hilser han det publikum, som ikke er der.

Tilstede er kun: Faderen, Sønnen og Helligånden.

Gaias discipel, Helligånden træder ind på scenen. Med venstre hånd smører hun sort blæk omkring munden og begge øjne. Kroppen er skødesløst viklet ind i lange hvide gaze stykker, mens arme og ben er bare. I højre hånd holder hun en lang sort rituel træ stok.

Langsomt begynder hun at rokke kroppen frem og tilbage, svinger armene i en cirkel om sit hoved og sætter dermed stokken i bevægelse. Rundt og rundt drejer hun som en snurretop i stadig højere tempo imens hun påkalder regnen.

Og dråberne, som fanger månens stråler, ændrer kurs i mødet med stokken i et evigt og stadigt forgængeligt flow. Og stokkens bevægelse, rundt og rundt, igen og igen, dråbe for dråbe, virker som en beroligende vuggevise.

Med sin dans maler hun et bølgende sølvskørt af regn om sin krop.

– Det er en gave til en nyfødt verden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s