Exhibit # 2

IMG_6002

Win-win situation

Jeg hylder jer, duer. Og gengiver så godt jeg kan, livfuldhed i jeres døde fuglevinger, imens jeg anonymiserer personen der bærer jer. Jeg gemmer ham i skygge.

Det er en scene fra en due jagt i Sydafrika. Vi hjalp en landmand med a skræmme tyve væk fra hans marker. Tyvene i dette tilfælde var duer.

Da skudene begyndte, dukkede landsbyboerne op som materialiserede de sig ud af et flimrende fatamorgana i horisonten. Pludselig var de flade vider fyldt med børn og unge der nysgerrigt betragtede os, imens de stille nærmede sig, når vi ikke så deres vej. På vagt og klar til at springe op og løbe. Hjemad hvis vi viste mishag eller klar til at apportere de faldne og indkassere applaus.

Denne dreng løb ivrigt og samlede frugterne, der regnede fra himlen over os. Vi havde ikke talt om det forinden, men det var klart, at vi havde indgået en aftale. Penge eller kød som betaling for ulejligheden. Det var en fair deal. Vi kunne jo under ingen omstændigheder spise alle de duer.

Det var en win-win situation som man siger: Min mand havde fornøjelsen af at skyde. Landsbyen fik uventet kød på bordet. Bonden blev for en tid befriet for de ekstra munde at mætte. – Og jeg fik et foto som blev et maleri, som gav anledning til en refleksion..

Tak duer, må jeres vinger være evigt vibrerende med liv og minde os alle om hvor kortvarig friheden er.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s