Exhibit # 1

IMG_5999
“Hvorfor er du her?” spurgte hun. “For at spejle dig tilbage til himlen”, svarede han 

Nogle møbler er ikke beregnet til praktiske formål. De ser ud som om de er, men i virkeligheden er de mest beregnet til at tage sig ud.

Jeg var fotomodel da jeg var ung, og som sådan var jeg dengang heller ikke rigtig beregnet til at blive brugt til andet end at se ud og sprede behag omkring mig.

Jeg fik dette møbel af en elsker, som havde fået det produceret specielt til mig. Det kaldes et sminkebord eller på engelsk a dressing table. Selv foretrækker jeg den franske betegnelse: Boudoir. Bare smag på det ord. ‘Boudoir’ Man er nød til at være helt blød i kinderne og det er lige før man rødmer, når man udtaler det.  Det ord er lige så dekadent som den lillebitte isvaffel med varm foie gras jeg engang fik på en Michelin restaurant. Da jeg tog en bid løb fedtet ned af kinderne på mig.

Sensualiteten der oser fra det lille møbel har selvfølgelig noget at gøre med skørterne. Det fineste silke dækker over både skuffer og hulrum. Når man ser på det, kan man frit fantasere over, hvad der mon gemmer sig af dejlige dufte, smukke smykker og hemmeligheder derinde. Det er et møbel fra en tid hvor selv en blottet ankel kunne animere fantasien.

Dets funktion er naturligvis at fejre forfængeligheden og nyde ungdommens flygtige kys og det gør det primært ved selv af være håbløst ufunktionel og pyntet. Men, det er også et sted hvor man kan gøre sig klar til at møde sin elsker.

Mit boudoir har fulgt mig gennem livet i årtier, og nu er det blevet et møbel der minder mig om mig, mere end jeg bryder mig om at indrømme. Et lidt umoderne møbel fyldt med ragelse som ikke længere bliver brugt, men som jeg af uforklarlige grunde ikke nænner at smide ud.

Jeg elsker at se på det og selvom jeg ikke bruger det længere til andet at huse smykker, make up, medicin og diverse ukurante ting som ikke har andre steder at være, kan jeg ikke forestille mig at skille mig af med det.

Det har noget at gøre med spejlet; det at give noget tilbage… I en drøm for længe siden mærkede jeg en svag vind og en duft af et intenst lysende nærvær. Det var så virkeligt og jeg blev så taknemmelig og lykkelig, at jeg ikke turde vende mig om af angst for at oplevelsen skulle forsvinde. ‘Hvorfor er du her?’, dristede jeg mig til at spørge, og han svarede: ‘For at spejle dig tilbage til himlen.’

Det er det jeg drømmer om; at møde min kunstneriske animus, der kan spejle alt mit rod indeni tilbage til himlen.

Oscar Wilde: 

… We can forgive a man for making a useful thing as long as he does not admire it. The only excuse for making a useless thing is that one admires it intensely … All art is quite useless.” 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s